Hledání gastronomického vybavení



Kategorie obchodu



Výrobci gastronomické techniky



Nepřehlédněte



Partnerské weby

Kuchyňské náčiní / Nože a vidlice KDS Sedlčany

Rady do kuchyně

Základní péče o nože

Před prvním použitím nože umyjte v teplé vodě s přísadou neagresivního mycího prostředku (jar, pur apod.)Opláchněte je a jemnou utěrkou otřete do sucha.

Nepoužívejte agresivní  mycí  prostředky, které mohou poškodit ostří a také leštěný i jemně broušený povrchnožů. Ani nerezové nože nelze bez výhrad doporučit pro mytí v automatických myčkách na nádobí. Podmínkou je používání přísad, které doporučuje výrobce myčky a jejich správné dávkování.Přesto mohou být výrobky myčkou poškozeny, zejména pokud by byly v myčce ponechány oschnout, nebo vystaveny kondenzaci vodních par. Doporučujeme výrobky po umytí ihned vyjmout a otřít do sucha jemnou utěrkou. Na nožích nenechávejte zaschnout potravinové kyseliny (hořčice, marinády, ovoce, kompoty atd.). Při delším nebo intenzivním působení těchto kyselin bude napadeno ostří a mohou na nožích vzniknout neodstranitelné skvrny. Kyselé zbytky proto ihned po použití  z nožů opláchněte a povrch osušte jemnou utěrkou.Nože, které jsou určeny ke krájení potravin, používejte podle jejich určení a nepoužívejte je k jiným účelům.

Údržba kuchyňských nožů

Kuchyňské nože, bez ohledu na tvar a velikost, se po delším používání různě opotřebují. Forma opotřebování je ovlivněna pracemi, ke kterým byl nůž používán. Opotřebování se projeví především otupením ostří. Nejzákladnější údržbou je samozřejmě broušení, které vyžaduje obratnost, nechceme-li nůž ještě více ztupit.

Broušení na brousku: metoda nejstarší, ale nejjemnější. Úhel broušení ostří musí být dokonale pravidelný a symetrický po celé délce čepele. Snadno se to říká, ale obtížně provádí. Brousek musí být podle materiálu zvlhčen vodou. Vlastní obtažení se provádí pohyby po celé délce ostří a proti ostří, z obou stran. Čepel se klade na plochu obtahovacího kamene v úhlu 15 - 18 stupňů.

Broušení na ocílce: velmi rychlá metoda, kterou používá řezník, než uřízne plátek masa. Je praktická a účinná pro kuchyňské a řeznické nože.Pokud pochybujete o svých schopnostech nabrousit nebo správně udržovat nůž, svěřte ho raději profesionálovi. Neriskujte, že ho definitivně zničíte.Používání různých ostřičů nedoporučujeme, poněvadž zde dochází k destrukci ostří. Zde lze doporučit ostřiče některých značkových výrobců, které jsou specielně konstruovány pro tento účel.


  Akce

Nářezový stroj - hladký nůž GMS 275 XL, RM

Zobrazit Nářezový stroj - hladký nůž  GMS 275 XL, RM

Cena: 20 330,- Kč
Běžná cena: 22 590,- Kč


Vodní sterilizátor nožů SA-50, RM

Zobrazit Vodní sterilizátor nožů SA-50, RM

Cena: 10 700,- Kč
Běžná cena: 11 890,- Kč

  Vybíráme z nabídky

Lopata na pizzu LO-3212, TOMGAST

Zobrazit Lopata na pizzu LO-3212, TOMGAST

Cena: 478,- Kč
Běžná cena: 556,- Kč


Stůl pracovní s policí 900x800x900mm,KSPO, GASTRO

Zobrazit Stůl pracovní s policí 900x800x900mm,KSPO, GASTRO

Cena: 6 970,- Kč

  Novinky

  Nejprodávanější